Ingrediente: cateva rondele de peste mare, gros de un deget , spalat si uscat, 2-3 cepe mari taiate rondele, 2-3 linguri de faina, mirodenii peste ( chimen, sumag, piper, verdeturi uscate), 2 cani orez basmati, mirodenii pentru orez ( a se vedea farfuria) care sunt: o lamaie uscata, 1 lingurita sofran, 1 lingurita de chimen, 3 boabe de cardamon, o nucsoara rasa, 1 lingurita sumag, 7 mirodenii 1 lingurita, 100 gr unt sau ulei de masline, sare, piper, apa fierbinte, ulei de prajit, o cana e naut fiert
Mod de preparare:
1. Se prepara pestele: se da prin faina amestecata cu mirodeniile pentru peste(chimen, sumag, piper, verdeturi uscate) si se prajeste in ulei pentru prajit pe ambele parti , rumenindu-se bine si uniform . Se scoate pe servetel pentru a elimina uleiul in exces.
2. Se prajeste ceapa in uleiul ramas de la peste pina devine rumena spre bruna , se da deoparte totul.Aici este secretul , gustul cepei prajite bine da aroma specifica acestei mancari arabe.
3. Se pregateste orezul: se pune orezul in oala de tefal/teflon/ceramica, se toarna ceapa cu uleiul ei, se adauga untul sau uleiul de masline, nautul fiert, se pun mirodeniile lui si se adauga apa fierbinte pina depaseste orezul cu 2-3 degete. Se inchide cu capac si se lasa la foc mare, din momentul cind incepe sa fiarba se da la foc mic si se lasa doar 10 minute, acoperit . Se adauga pestele deasupra si se mai lasa inca 20 minute, oala invelita cu un prosop ca orezul sa se umfle inca la loc cald are ca scop absoarberea intregului lichid.
4. Se rastoarna pe un platou si se serveste cald cu iaurt sau salata asortata, muraturi, masline.
In oala inainte de rasturnare, gata
Asa arata in platou
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu