Ingrediente: 500 gr aluat de paine facut din 500 gr faina alba, 20 gr drojdie , 1/4 lingurita de sare, 1/4 lingurita de zahar si 200-300 ml apa, 2-3 linguri ulei.
Umplutura: 400 gr spanac congelat, o ceapa calita , ulei de masline, sare, piper, alte condimente , mac pentru decor si ou batut cu ulei plus un strop de sare.
Mod de preparare:
1. Se face aluatul de paine cum am aratat la reteta de paine, pe care o stiti sau de pe blog. Se lasa la crescut si apoi se intinde o foaie medie ca grosime care se taie in fasii de 20 cm.
2. Se face umplutura: se caleste o ceapa in ulei de masline si se rumeneste spanacul cu ea. Cu aceasta se umplu fasiile de aluat , se pune umplutura de-a lungul si apoi se aduc marginile si se lipesc peste umplutura.
3. Se pune sulul in mijlocul tavii de copt unse in prealabil cu ulei de masline simplu facand-o ca la melc, se ruleaza sulurile unul dupa altul se continua cu celelalte fasii care se lipesc una dupa alta , umpland tava, realizand forma melcata .
2. Se presara macul si se unge cu uleiul amestecat cu ou si sare si se lasa sa mai creasca inca 30 min in tava.
3. Se da la cuptor 15-20 minute, la foc mediu, avand grija sa se rumeneasca frumos.
4. Se serveste calda cu sos de smantana sau ca atare la micul dejun. Se poate umple si cu alte umpluturi: varza calita si scazuta in tigaie cu o ceapa prajita, zatar sau oregano cu ulei de masline, branza sarata sau dulce cu o lingura de smantana, mere cu scortisoara sau orice va trece prin cap.
In sectiune
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu