sâmbătă, 28 decembrie 2013

Prajitura vienneta


Ingrediente: pentru foi: 6 linguri de faina, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri apa, praf de copt, arome, o lingurita de sare, 6 linguri de nuca macinata,  pentru crema: 200 ml lapte, 200 gr unt, 80-100 gr de zahar, coaja de lamaie sau portocala, 3 linguri de faina, 3 galbenusuri . pentru glazura: 100 gr de zahar x2 , 3 albusuri , 100 gr de zahar pentru bezeaua de albusuri

Mod de preparare:
1. Se bat galbenusurile cu zaharul, sarea si apa. Se bat albusurile spuma si se adauga pe rand amestecul cu galbenusuri si apoi pe rand faina, praful de copt si nuca cu aromele.
2. Se pun la copt foile pe fundul unei tavi pe care s-a pus o hartie de copt. Se coc 10-15 minute 3 foi egale de 25x35 aproximativ pe care le putem desena pe foaie si putem pune amestecul doar pe partea desenata. Se scot foile de pe hartie si se lasa la racit.
3. Se face crema din laptele pus intr-o oala cu faina si galbenusurile batute bine si se lasa la foc pina se ingroasa. Se raceste si se adauga untul , mixand energic 1-2 minute . Se da la rece.
4.  Se pune prima foaie pe o tava . Se ard 100 gr de zahar intr-o cratita si se toarna pe prima foaie, se pune crema peste zaharul ars, apoi a doua foaie si din nou zahar ars si crema, apoi a treia foaie .
5. Se pune pe un vas cu apa albusul cu 100 g de zahar batut pina se intareste bine si se unge ultimul strat. Se presara nuca pisata sau ciocolata, dupa gust.
6. Se lasa la rece pentru a doua zi ca blaturile sa se inmoaie si sa se patrunda. Se taie in patrate sau romburi sau se poate chiar rozete pentru ca s-au copt in forma rotunda. Daca se doreste se pot coace in forma patrata si se vor putea taia astfel in patrate egale.




Prajitura netaiata , ornata cu bezea si nuci



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line