Ingrediente: o cana de linte verde, o cana de macaroane tub, o cana de naut, o cana de orez, 3-4 cepe taiate rondele, 4-5 rosii, sare, piper, ulei de masline, 2 catei de usturoi facultativ
Mod de preparare:
1. Se fierbe in apa calda pe rand, fiecare pe rand, cu putina sare: lintea pana se inmoaie, apoi se scoate, se scurge deoparte, apoi se pun macaroanele, se scot si se pun deoparte, orezul la fel, dupa ce este fiert se da deoparte, iar nautul, dupa ce s-a fiert se pune la scurs deoparte.
2. Se prajeste ceapa in ulei de masline pana se rumeneste bine, devine maronie si sticloasa, apoi se da deoparte.
3. Se face sosul de rosii din rosiile tocate si calite in ulei de masline cu 2 cani de apa pana se scad, la sfarsit se adauga sarea si piperul , dupa gust.
4. Se ansambleaza kusheri astfel: se pune orezul alb intr-o farfurie, apoi peste orez se aseaza macaroanele , peste macaroane nautul si deasupra lintea . Peste toate se toarna sosul de rosii scazut si ceapa prajita se pune de jur imprejurul ingredientelor, se asezoneaza cu piper si sare si se serveste. Se mai aseaza un bol cu sos separat pentru cine doreste sa mai puna.
Un mod de prezentare al aceluiasi fel de mancare
Prezentare pentru kusheri in mod traditional egiptean
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu