duminică, 22 decembrie 2013

Pilaf cu legume


Ingrediente: 200 gr de orez, legume mixate: mazare, pastai, ardei colorati fasii, morcov, conopida, supa de pui sau vita, sare, piper, turmeric pentru culoarea galbena, putina ceapa calita, ulei sau unt, sare si piper .
Mod de preparare: 
1. Se pune orezul cu supa la foc si se fierbe pina orezul face bobul moale si zemos. Lichidul nu trebuie sa fie in exces, ci doar la final trebuie sa invaluie orezul si sa ii dea aspect de zemos.
2. Se caleste ceapa in ulei sau unt, se calesc legumele taiate elegant si boabele de mazare , pastaile taiate in doua. Se lasa 5 minute la foc sa se inmoaie impreuna.
3. Se amesteca orezul cu legumele si se lasa inca 5 minute la foc sa se patrunda usor. Daca este prea multa zeama se lasa 5 minute la foc mic fara capac.
4. Se serveste ca garnitura la orice fel de carne sau simplu , cu muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line