duminică, 22 decembrie 2013

Clatite dulci si clatite sarate....


Clatite umplute cu marmelada de mere

Ingrediente: 2-3 oua pentru 8-9 clatite medii, 300 ml lapte, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat nici moale si nici gros, ca o smantana. Umplutura sarata: 300 g branza de vaci , o rosie, patrunjel , un castravete tocat cuburi, morcov ras, piper si un strop de sare.
Umplutura dulce: marmelada sau dulceata de mere, visine, struguri sau  nuci verzi.
Mod de preparare: 
1. Se pun ingredientele intr-un castron si cu un  tel , ca sa nu faca cocoloase, se bat bine pana iese compozitia omogena.Se prajesc intr-o tigaie ceramica unsa cu ulei cate una pe rand, se scot si se pun deoparte. Se acopera pina se umplu ca sa se pastreze moi si bune.
2. Se umplu cu ce umplutura ne face placere si se servesc reci sau calde la micul dejun sau cina.



Clatite umplute cu crema de branza 

Magazine on line