Ingrediente: 200 gr orez basmati, 10 buchete de conopida, o vanata taiata felii groase, o capatana de usturoi, un cartof taiat felii groase, mirodenii ca: curcuma, piper, coriandru, sare , scortisoara, carne de vita cuburi mari fierte, supa de vita sau pui, sare si piper.
Mod de preparare:
1. Se taie si se pregatesc legumele: cartofii si vinetele se taie in felii groase, conopida in buchetele, cateii de usturoi se pun necuratati, doar spalati. Se prajesc in ulei felii de vinete, de cartofi si conopida.
2. Se pun intr-o oala de teflon cu fundul uns cu ulei legumele prajite cat mai compact , una linga alta pina fundul oalei se va acoperi complet.
3. Se vor pune deasupra orezul basmati si mirodeniile, turmeric, sarea si piperul si carnea.
4. Se pune zeama de carne deasupra cat sa depaseasca orezul cu 2 degete si se fierbe acoperit 15 minute la foc mic.
5. Se lasa sa se odihneasca 15 minute cu focul stins si apoi se rastoarna pe o tava oala, se lasa sa se raceasca nitel.
6. Se serveste cu iaurt si muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu