luni, 30 decembrie 2013

Piftele cu spaghete sau pilaf


Ingrediente: 500 gr de carne de vitel tocata, 1 legatura de patrunjel, 1 ceapa tocata, sare, piper, mirodenii, un pachet de spaghete sau o cana de orez cu bob rotund, o cutie de rosii tocate in bulion, o lingura de faina, un ou mare, ulei pentru prajit
Mod de preparare: 
1. Se toaca ceapa, patrunjelul si se amesteca cu sarea , piperul si mirodeniile de carne pentru piftele, se adauga carnea tocata, se adauga o lingura de faina si oul si se face o pasta omogena din care se fac bilute-piftele care se vor praji in ulei incins.
2. Se pregatesc spaghetele sau pilaful dupa retetele cunoscute , cu ingredientele pe care le doriti: spaghetele se fierb in apa cu sare si apoi se scurg intr-o sita, iar pilaful se face din orez fiert cu legume si ceapa prajita.
3. Sosul se pregateste astfel: se pune la prajit ceapa in putin ulei de masline, daca doriti , se adauga  cutia de rosii cu bulion si se condimenteaza , nu se prajeste mult si doar se calesc ca ceapa sa se inmoaie.
4. Spaghetele sau pilaful se pun in farfurie , se aseaza piftelele in sos.  Se mai poate adauga sos peste pilaf sau spaghetele,  sosul va inveli totul din abundenta. Se serveste cu muraturi si paine proaspata.


Piftele pe pat de spaghete

 Piftele pe pat de pilaf


Piftele pe pat de pilaf


Magazine on line