Ingrediente:
stiuca mica - 1 bucata
smanatana - 200 gr si 50 gr ptr umplutura
faina - 2-3 linguri
unt - 1 lingurita 50 gr
ceapa - 1 bucata
mirodenii - 1 vf de cutit
dafin - 2-3 frunze
otet - 2 linguri de portie
Mod de preparare:
1.Se curata pestele , se spala si se fierbe in apa cu otet si dafin 10 minute avand grija sa nu se desprinda de pe oase.
2.Se face un sos alb din unt, ceapa, faina si smantana astfel: se topeste untul, se adauga faina si se rumeneste usor , se adauga smanatana cu o canita de apa si se da un clocot, amestecand energic ca sa se dizolve cocoloasele. Se adauga pestele si se mai adauga 1 polonic de zeama de la fiertul pestelui ca sa se faca sosul mai apos.
3.Se da un clocot totul, se da deoparte si se serveste cu zeama de lamaie.
Secretele bucatarului:
Se poate praji pestele in loc de a fi fiert. Se poate folosi amidon si smanatana pentru gatit in loc de faina , pentru cine nu suporta prajelile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu