miercuri, 11 decembrie 2013

Cheese cake romanesc ( pasca fara blat)



Ingrediente:
Ou - 3 oua mari sau 4 mici
Zahar - 125 gr
Lapte - 180 ml
branza vaci bine scursa - 500 gr
zahar vanilat/vanilie - 1 plic/un baton
smantana - 100 ml
ulei - 70 ml
stafide - 150-200 gr
budinca vanilie praf - 1 plic sau 2 linguri gris 
zahar pudra - 100 gr
esenta rom/vanilie - 1 sticluta
Mod de preparare:
1.Se pune branza bine scursa, cat mai uscata intr-un vas si  se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat sau vanilia. 
2.Se amesteca budinca cu laptele caldut si  se toarna peste amestecul de mai sus , apoi se adauga smantana, uleiul si stafidele tinute in prealabil in esenta de rom sau vanilie. In lipsa budincii se pot pune 2 linguri de gris.
3.Se pune compozitia intr-o tava (30*20 cm) si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru aproximativ 45 minute sau pana cand e usor rumenita. Se pudreaza cu zahar pudra(facultativ).
Secretele bucatarului:
Branza se scurge bine intr-o sita sa fie uscata si dulce. Stafidele se inmoaie dinainte in esenta de rom sau vanilie si se pun apoi in compozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line