miercuri, 11 decembrie 2013

Papanasi bucovineni cu dulceata de cirese



Ingrediente:
branza de vaci dulce - 400 gr
oua - 2 bucati
zahar pudra - 100 gr
zahar vanilat - 5 plicuri
gris - 3 linguri
sare - un praf
smanatana - 200 gr
dulceata de cirese - 2 linguri de portie
Mod de preparare:
1.Se amesteca branza cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si grisul si se amesteca bine din nou. 2.Se lasa compozitia la rece pentru o jumatate de ora, ca sa se topeasca zaharul si sa se umfle putin grisul. Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei. Compozitia o scoatem din frigider si facem din ea 4 turtite, pe care le asezam frumos in tava. Daca se prajesc in ulei se pune uleiul la incalzit si apoi se pun bilute de aluat si se rumenesc . Se pun la scurs pe hartie absorbanta. Se folosesc . 
3.Cele de la cuptor se tin circa 40-45 de minute. Se servesc imediat cu smantana si o lingura de dulceata de cirese deasupra.
Secretele bucatarului:
Se poate folosi orice alta dulceata, in loc de gris se poate folosi faina alba.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line