luni, 30 decembrie 2013

Paine arabeasca cu diferite umpluturi


Ingrediente: 500 gr de faina integrala, un pachet de drojdie, un varf de lingurita sare , un varf de lingurita de zahar, o cana mica de ulei de masline, pentru umplutura : 2 oua batute/paine, carne tocata si prajita cu ceapa in tigaie,  oregano sau zatar amestecat cu ulei de masline, branza cu ulei de masline
Mod de preparare: 
1. Se plamadeste aluatul de paine cu apa calduta si se adauga ingredientele : sarea, zaharul, uleiul de masline si se lasa la dospit 30 minute, acoperit. 
2. Se fac bile care se aplatizeaza cu sucitorul , rezultand lipii rotunde care se pun din nou la crescut pentru 10 minute. 
3. Umplutura de ou: se bat ouale cu sare si se unge lipia  cu omleta aceasta, umplutura de carne tocata: se prajeste carnea cu ceapa tocata si mirodenii pina scade si devine rumena, umplutura de branza/zatar: se amesteca branza/zatarul sfaramat cu ulei,   
3. Fiecare paine se umple cu ceea ce se doreste , se ridica marginile ca sa nu iasa umplutura, apoi se pun la copt in cuptor la foc mediu pina se rumenesc pe ambele parti uniform.
4 . Se servesc la micul dejun cu o cana de ceai.


Paine umpluta cu ou si carne tocata



Paini umplute cu ou si carne tocata , fiecare separat


Paini umplute cu zatar si ulei de masline

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line