sâmbătă, 19 decembrie 2015

Oua de prepelita murate

Îţi trebuie:
 6-7 ouă fierte, depinde de mărimea borcanului pe care dorim să îl folosim, o sfeclă roşie mică, apă, oţet, o linguriţă de sare, o linguriţă de piper, 1/2 linguriţă de enibahar, 2 căţei de usturoi, 1/2 linguriţă de seminte de muştar.

Cum procedezi: 
1. Se fierb ouăle şi se scufundă apoi în gheaţă imediat, astfel se răcesc şi  se cojesc frumos, se pun deoparte la răcit.
2. Într-un borcan se pun felii de sfeclă crudă, curăţată, pe fundul lui. Se pun ouăle pe rând, fără să se înghesuie, se adaugă deasupra feliile de sfeclă. Se adaugă mirodeniile şi usturoiul tăiat mai mărunt  în borcan.
3. Se face zeama pentru murat: se pune un pahar de apa şi unul de otet alb de 9 grade, se adaugă o linguriţă de sare. tot lichidul se adaugă peste ouă după ce s-au amestecat bine. Se închid borcanele bine cu un capac etans şi se pun la frigider pentru 7 zile pentru a se mura. 
4. Când sunt gata se servesc feliate, alături de feliile de sfeclă ca aperitiv.

Reţeta este vestită în China, se serveşte deseori şi se folosesc tot felul de ouă, de la cele de prepeliţă, la cele de raţă şi la cele de gâscă. Chinezii nu folosesc sfecla ca şi colorant, eu ca şi alţi români, am adăugat-o pentru culoare şi efect. 

 
Inainte de a-l consuma, scos din frigider...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line