Ingrediente: jumatate de pachet de taietei Baneasa cu oua, adica 100 gr , un dovlecel verde tocat cuburi, un pachet de surimi dezghetat si taiat de grosimea unui deget, un morcov taiat rondele, o ceapa rosie mica tocata mic, o coada de ceapa verde tocata mic, 2 linguri de faina alba, 2-3 linguri de ulei de masline sau orice alt ulei si 200 gr de iaurt natural, sare , piper, turmeric praf si un strop de nucsoara, apa.
Mod de preparare:
1.Intr-o oala de ciorba se pune la prajit uleiul si ceapa rosie, se rumenesc usor pina se caleste vreo cateva minute si se adauga morcovul si dovlecelul .
2.Se adauga apa cat sa le acopere si se dau in clocot 5 minute. Intre timp se amesteca iaurtul cu faina si se adauga la supa , cu sarea, piperul si turmericul care se adauga acum impreuna cu inca 2 cani de apa. Asteptam sa dea un clocot si amestecam bine, acum in supa se adauga taiteii rupti in doua si se amesteca iar, se da un clocot , si la sfarsit se adauga surimi si ceapa verde.
3.Se amesteca si se lasa 5 minute sa se incinga toate inca odata, apoi se stinge focul . Supa este gata.
La servire se rade nucsoara peste farfurie sau bol , servindu-se cu paine neagra si ceapa verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu