luni, 3 februarie 2014

Supa de ceapa frantuzeasca


Ingrediente: 3-4 cepe mari taiate cum puteti,mare, mic, nu are importanta,  100 gr de unt gras sau mai mult, sare, piper, 1/2 l supa de pui, legume sau chiar apa, 200 gr de cascaval ras si 50 gr de parmezan, o chifla sau felie de paine alba, sofran cateva fire, 2 linguri de smantana
Mod de preparare:
1. Se pune la prajit ceapa in unt si aici sta tot secretul supei. Ceapa se va cali usor , usor , cu sare si piper , unt si daca doriti puteti mari cantitatea de unt, la foc mediu, amestecand mereu ca sa fie uniforma, la un moment dat isi va schimba culoarea in maroniu-bej si atunci inseamna ca e facuta , totul trebuie sa fie in 30 minute , procedeu numit slow-cooking.
2. Se adauga supa, nu prea multa, sofranul/turmericul si se fierbe 15 minute pina se inmoaie ceapa si scade zeama sufiucient,  se adauga smantana. Aici va spun ca nu este o supa cu mult lichid, este de o consistenta mai groasa, asa ca atunci cand se pune felia de paine deasupra ea va sta jumatate afara din vas si se da la cuptor 10 minute. 
3.Se presara cascavalul si parmezanul ras si se serveste calda , este foarte satioasa, groasa si chiar daca aspectul ei nu ne duce cu gandul la supa , este o supa totusi. 


 Ceapa aproape gata, dupa 30 minute de stat pe foc 


 Supa cu sofranul presarat , inainte de a fi scazuta


Inainte de a fi pusa la cuptor, scazuta bine



Supa cu chifla, cascavalul si parmezanul ras, tocmai scoasa din cuptor, gata de servit









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line