miercuri, 1 ianuarie 2014

Paste tuburi rigatoni umplute




Tuburile pasta asezate cu deschiderea in sus, umplute cu pasta de branza si ciuperci

Ingrediente: tuburi din paste mai groase , eu am folosit rigatoni, branza de mai multe feluri amestecate si sfaramata cu furculita, ciuperci proaspete sau murate tocate, verdeata la alegere , tocata, 300 ml  de smantana de gatit, 2 oua, rosii cuburi, sare si piper, o  ceapa mica rosie, ulei de masline, o lingura de faina sau amidon, 50 gr de parmezan ras.
Mod de preparare:
1. Se face umplutura din: branzeturile zdrobite cu furculita, ciupercile tocate, sare si piper, ceapa tocata mic, daca doriti se poate cali inainte, daca nu, se lasa ca atare si se umplu tuburile cu aceasta compozitie.
2. Se pun in picioare/cu deschiderea in sus unele langa altele, intr-o tava de sticla, se uda cu ulei de masline deasupra si se acopera cu  rosiile cuburi si verdeata tocata. Se rade parmezan peste paste.
3. Se prepara sosul din:  smantana , ouale batute si faina si se toarna peste tuburile umplute.
4. Se pune tava invelita cu o folie de aluminiu deasupra, pentru a pastra caldura si a le coace uniform, la cuptor si se lasa pina se incheaga sosul, cam 20-30 minute.
5. Se serveste rece sau calda, portionata dupa ce s-a mai racit. 


Tuburile presarate cu parmezan la final


 Tuburile scoase din cuptor



Magazine on line