joi, 2 ianuarie 2014

Cheese cake original


Ingrediente: PENTRU BLAT : 35g de unt, 85g de biscuiți digestivi dietetici, zdrobiți,

PENTRU COMPOZIȚIE: 600g cremă de brânză , la temperatura camerei, 175g de zahăr, 3 linguri de amidon, 1½ linguriță coajă rasă de lămâie,
1 linguriță zeamă de lămâie, 1 linguriță extract de vanilie, 3 ouă, la temperatura camerei, bătute, 150g de smantana de gatit. 

PENTRU TOPPING: un plic de gelatina( eu folosesc vegetala sau agar-agar) si o lingurita de zahar pudra.

Mod de preparare: 
1. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza o forma de tarta( eu am una mica de aproximativ 22 cm cu margini detasabile)
2. Se topeste untul si se amesteca cu biscuiti digerabili zdrobiti pina se face o masa compacta care se poate intinde pe fundul tavii cu lingurita uda ca sa se faca un strat compact si uniform.Se da la cuptor 10 minute. Se scoate afara.
3. Se face compozitia, crema: se mixeaza crema de branza cu zaharul si amidonul, coaja de lamaie rasa pe razatoarea cu gauri mici, vanilia ( eu am pus baton de vanilie pe care l-am ras cu cutitul nu prea ascutit), ouale pe rand si se va obtine un amestec omogen. Se adauga si smantana grasa si se amesteca bine din nou, rezultanad o crema omogena si usor fluida.
4. Se toarna amestecul peste blat si se niveleaza cu o lingura, se scade la 130 grade temperatura cuptorului si se lasa 25 minute, daca cuptorul arde cam mult , cu usa deschisa. Cand e gata trebuie sa se intareasca nu prea tare , sa aiba un tremur, ca o piftie ca sa nu se crape la racire.
5. Se lasa in cuptor 2 ore sa se raceasca treptat, racirea brusca produce craparea suprafetei.Se scoate din forma, se pune pe un platou si se lasa inca 1 ora in cuptor, nu trebuie sa se raceasca brusc si nici sa intre in contact cu aerul rece.
6. Se face topingul din gelatina vegetala( dupa indicatiile celei pe care o folositi) si zaharul pudra si se unge suprafata de deasupra prajiturii cu o pensula . 
7. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la frigider 4-5 ore ca sa se intareasca , conditie necesara pentru ca o prajitura reusita sa fie complet rece cand se da la frigider.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line