joi, 2 ianuarie 2014

Salam de biscuiti cu cirese deshidratate


Ingrediente: 500 gr de biscuiti simpli sau cu cacao sau orice fel doriti, digestivi, cu tarate, ciocolata, 200 ml de lapte, 150 gr de unt, 2 linguri de cacao, 100 gr de stafide si 50 gr de cirese deshidratate, 100 gr de zahar, esenta de banane sau de care va place, scortisoara macinata, fulgi de cocos daca va plac, zahar pudra pentru presarat la exterior, se pot adauga nuci, alune, fistic, caise deshidratate tocate mic si orice altceva va place sa mancati, dar ele se scad din cantitatea de stafide ca impreuna ingredientele gen fructe uscate sa faca 100-150 gr.
Mod de preparare:
1. Se pune la incalzit laptele cu untul taiat cuburi si zaharul pina se dizolva tot, apoi se adauga cacaua si se dizolva cu grija , se adauga stafidele si fructele tocate uscate, ciresele deshidatate, stafidele ca sa se umfle, se da un clocot si se da deoparte sa se raceasca un pic.
2. Se rup biscuitii marunt cu mana sau se pot zdrobi intr-o punga de plastic si un sucitor sau o lingura de lemn cu care sa ii lovim, dar nu trebuie maruntiti mult ca sa se vada, sa aiba o forma vizibila cand se taie salamul.
3. Se adauga laptele peste biscuiti si se amesteca usor ca sa se inmoaie , se lasa 10 minute ca sa se absoaba si sa se inmoaie, se pun pe o folie presarata cu scortisoara, fulgi de cocos sau zahar pudra si se strange folia bine cand se ruleaza la ambele capete ca sa nu iasa din compozitie. Se da forma unui salam, se preseaza cat mai mult ca sa nu fie goluri in rulou sa fie indesat omogen.
4. Se lasa la frigider 4-5 ore pina se intareste si se taie apoi in felii late, oblic.



Biscuitii peste care s-au adaugat laptele cu zaharul si cacaua


Eu am folosit biscuiti simpli albi si biscuiti cu ciocolata , umpluti si am pus chiar bucatele mici de ciocolata alba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line