Ingrediente: 1 cana de unt, 1/2 cana de cacao, 2 linguri de miere de albine, 4 oua, 2 cani de zahar( eu pun 1 si 1/2 cani doar), 1 3/4 cani de faina, un praf de copt, un praf de sare, 1/2 cani de nuci sau stafide sau ciocolata sau ce va place in interior, cam 10-15 marsmallow adica bezele moi, americane din pachet, de la supermarket, lasati cateva de rezerva pentru ca sa completati in locurile unde se va topi.
pentru glazura: o lingurita de unt, 3 lingurite de zahar pudra, 3 linguri de cacao, 1 strop de vanilie, lapte condensat dupa cum vrem sa fie de consistenta, eu am pus cam 2 linguri de lapte condensat, cipsuri de ciocolata alba decor sau altceva la indemana.
pentru glazura: o lingurita de unt, 3 lingurite de zahar pudra, 3 linguri de cacao, 1 strop de vanilie, lapte condensat dupa cum vrem sa fie de consistenta, eu am pus cam 2 linguri de lapte condensat, cipsuri de ciocolata alba decor sau altceva la indemana.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul. Se amesteca ingredientele , fara bezelele umede si nucile sau stafidele.
2. Se pune in tava unsa sau acoperita cu folie.
3. Deasupra se pun chipsurile de ciocolata si celelelate ingrediente care sunt la alegere, nucile, stafidele, apoi bezelele din loc in loc, simetric distrinuite in asa fel ca atunci cand vom taia prajitura in patrate sa fie in fiecare patrat cate o bezea moale (marshmallow) .
4. Se dau la cuptor , dupa ce am micsorat focul la 160 grade, 15-20 minute , nu se coc mult. ca sa ramana moi , cremoase la interior si bezeaua doar sa se inmoaie.
5. Cand sunt gata se mai arunca cateva bezele peste, acolo unde s-au topit de tot si nu se mai vad si se stinge focul. Se lasa in cuptor inca 5 minute.
6. Dupa ce s-au racit un pic , cam 15 minute , se pune glazura care a fost facuta intr-o cratita prin amestecul ingredientelor si omogenizarea lor.
7. Se dau la rece si se pot servi atunci cand glazura s-a intarit usor. Se taie in patrate cat o portie, incercand sa incorporam cate o bezea in fiecare patrat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu