joi, 9 ianuarie 2014

Peste in folie


Ingrediente: un peste la alegere de persoana, eu am avut  un pastrav, 2-3 cartofi , 2-3 fire de ceapa verde, o rosie, ulei de masline , sare, piper, coriandru pisat, lamaie si zeama de lamaie, pstrunjel verde tocat, o coala de copt sau folie de copt pentru invelit fiecare peste individual.
Mod de preparare:
1. Se pune pestele curatat si eviscerat in folie cu o rosie taiata, ceapa verde tocata si lamaia, se stropeste cu zeama de lamaie, se pun mirodenii peste el si in burta sa si se presara cu sare si piper, se adauga ulei de masline si se leaga/infasoara in folia de copt cu o sfoara.
2. Se pun in tava unsa cu ulei de masline la care se adauga  cartofii curatati , eventual o ceapa sau partea alba de la ceapa verde, se sareaza, se adauga o cana de apa si se da la cuptor pentru 20-30 minute. Se coc toate la foc mediu, se dau deoparte cand sunt gata.
3. Se scot, se desface folia si se indeparteaza sau se serveste direct presarat cu patrunjel verde tocat cu cartofii distribuiti la fiecare portie.


Pestele pus in farfurie 



Pestele invelit in folie cu cartofii alaturi

Magazine on line