vineri, 24 ianuarie 2014

Mancarica de fasole verde


Ingrediente: 200 gr de fasole verde congelata sau proaspata, taiata, o cutie de rosii cuburi sau 2 rosii taiate cuburi, o lingura de pasta de tomate concentrata, o ceapa mica si sare si piper, ulei de masline, 2-3 catei de usturoi zdrobiti.
Mod de preparare: 
1. Se pune la prajit ceapa tocata in ulei 5 minute si dupa ce s-a calit usor se pune fasolea si se adauga o cana de apa , doar cat sa o cuprinda, se acopera si se lasa 5-6 minute ca sa se inmoaie.
2. Se pune sosul si rosiile sau numai rosiile daca va place mai usoara si se acopera inca 3-4 minute ca sa imprieteneasca aromele .
3. Se prajeste in o lingura de ulei usturoiul 5 minute, se toarna peste fasolea gata cu tot cu uleiul in care a fiert, ii va da o aroma buna si apetisanta.
4. Se serveste calda la cina , se poate adauga carne fiarta de orice fel pentru cei iubitori de carne sau poate fi de post in unele zile.

Magazine on line