joi, 9 ianuarie 2014

Inghetata de casa cu iaurt


Ingrediente: pentru inghetata de menta (culoare naturala verzuie pal, fina) : 50 gr de frunze de menta proaspete, 500 ml iaurt gras, 100 ml de sirop de zahar( sirop facut din cantitati egale de zahar si apa), un strop de esenta de menta, o portocala stoarsa , 
pentru inghetata de capsuni( de culoare roz deschis): 200 gr de capsuni, 100 ml de sirop de zahar sau mai putin, eu am pus 80 ml, daca capsunii sunt dulci, esenta de capsuni, 500 gr de iaurt gras.
Mod de preparare: 
1. Se pun in blender componentele unui fel de inghetata si se omogenizeaza 1-2 minute, rezutand un amestec omogen, dens.
2. Se pun in masina de inghetata sau la congelator 10-15 ore, fiecare inghetata in cutia sa.
3. Daca se pun la congelator , se scoate inghetata dupa 2-3 ore si se amesteca cu lingura de ingheteta ca cristalele de apa formate sa se distruga si se repeta de 2 -3 ori operatia, dupa mai multe amestecari nu se mai formeazasi devine o ingheteta omogena.
4. Se serveste in cupa de inghetata cu decor de ciocolata facut in casa prin topirea unei ciocolate si amestecarea ei cu smantana sau frisca lichida. Se poate presara cu fistic sau alte nuci, alune , stafide, bucati de ciocolata sau dulceata, ce va place.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line