joi, 9 ianuarie 2014

Gutui la cuptor


Ingrediente: cate o jumatate de gutuie de persoana, 50 gr stafide , 2-3 fructe confiate, o lingurita de zahar brun, folie de aluminiu, esenta de vanilie , un pic de apa
Mod de preparare:
1. Se amesteca stafidele tinute 1 ora in esenta de vanilie si apa ca sa se umfle , fructele confiate tocate, zaharul si se taie gutuile in doua.  Se scot  samburii , curatandu-se bine zona lemnoasa din jurul samburilor, avand grija sa indepartam partea lemnoasa.
2. Se umple fiecare loc unde au stat samburii cu cate o lingurita de amestec si se inveleste in folie de aluminiu. Dar cred ca data viitoare voi pune folie de copt ca este mai sanatoasa decat aluminiul.
3. Se pun la cuptor 20-30 minute intr-o tava cu o cana de apa . Se scot si se inteapa, daca sunt moi s-au facut si pot fi mancate, daca nu, se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
4. Se servesc reci.

Magazine on line