Ingrediente: ardei mici verzi,cei mai mici din piata sunt mai aspectuosi si mai gustosi, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper, umplutura clasica pentru sarmale, ardei sau dovlecei compusa din : orez, carne de vita tocata sau cuburi, mirodenii diverse pentru carne, scazute cu o cana de apa, ceapa tocata si ulei de masline.
Mod de preparare:
1. Se curata ardeii si se taie capacelele. Capacelele se curata de seminte si se pastreaza. Umplutura se scade in tigaie cu ulei , se adauga ceapa tocata, carnea si mirodeniile care se prajesc ca se se dezvolte mirosul lor. Se adauga orezul si apa , se lasa 5 minute sa se absoarba apa . Se lasa la racit.
2. Se umplu ardeii cu umplutura dupa ce s-a racit si se pun in oala cu apa si pasta de tomate dizolvate impreuna , sare si piper, se acopera cu capacelele ramase, iar deasupra se stropeste din belsug cu ulei de masline. E mai bine sa fie pusi in picioare, inghesuiti ca sa isi pastreze forma si sa aiba cam aceeasi inaltime, ca atunci cand adaugam apa sa punem exact pina la nivelul lor. Se fierb la foc mic , acoperiti.
Aliniati in oala unul langa altul ....
Rasturnati din oala dupa ce au fost fierti..
3. Se lasa la foc pana scade zeama lor( care a fost exact pina la nivelul lor, nu mai mult) si s-au fiert.
4. Se pun la cuptor sa scada si sa se rumeneasca deasupra bine, deschizand focul doar sus, la gril.
5. Se servesc cu smanatana sau iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu