duminică, 29 decembrie 2013

Placinta cu spanac in cuiburi


Ingrediente:  200 gr spanac congelat sub forma de rondele( Bonduelle),  3 oua mari, 3 linguri de faina, 300 ml de lapte sau smanatana , sare, piper, aluat de paine simplu , 2-3 bucati de branza la alegere, 100 gr de cascaval ras
Mod de preparare: 
1. Se face aluatul de paine simplu, dupa orice reteta va place sau dupa reteta de pe blog. Se intinde pe fundul tavii unse de tarta, se fac gauri cu o furculita pe fundul ei ca sa nu se umfle cand o coacem.
2. Se coace la cuptor pentru 10 minute, doar sa se intareasca usor. Se prepara umplutura: se pun intr-un castron ouale batute bine cu sare si piper, laptele, faina, branza rupta bucati si se pune in tava peste aluat.
3. Se aseaza rondelele de spanac frumos intr-un model oarecare sau aleatoriu, se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor. Cascavalul se poate pune si dupa ce totul se intareste si este aproape gata, dar eu am vrut sa o termin mai repede si le-am pus toate odata...
4. Se coace la foc iute 10-15 minute si apoi se scoate, servindu-se atat calda cat si rece. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line