luni, 30 decembrie 2013

Placinta cu dovleac


Ingrediente: 14 linguri zahar, 14 linguri ulei sau unt, 14 linguri de apa minerala, 3 oua mari, un pachet de praf de copt, pentru ca este un aluat greu, faina cat cuprinde, pentru umplutura: un dovleac de 2 kg care curatat, ras, taiat, scazut in tigaie cu zahar si scortisoara a dat cam 500 gr de miez, 4 linguri de zahar, 2 lingurite de scortisoara, un strop de nucsoara, o lingura de unt.
Mod de preparare: 

1. Se amesteca ingredientele pentru  aluat si se impart in 2.

2. Se pune in tigaie untul pentru umplutura, miezul de dovleac , tocat si 4 linguri de zahar impreuna cu scortisoara si nucsoara rasa si se scad bine 10-15 minute ca sa nu mai ramana lichid. 

3. Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina sau se pune folie de copt in tava si se pune 1/2 din aluat, se distribuie umplutura cu grija , nivelandu-se cu o lingura umeda si apoi se pune restul de aluat, distribuindu-l tot asa cu o lingura umeda cu care il netezim ca sa poata fi distribuit uniform.

4. Se lasa la cuptor 15-20 minute si se rumeneste frumos pe ambele parti. Se raceste 

5. Se presara zahar pudra si se serveste rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line