Ingrediente:500 gr pastai late , albe , de vara , gustoase si mustoase, un cotlet bun si proaspat, verdeata tocata, ulei de masline, mirodenii dupa plac si sare si piper, obligatoriu , 2-3 catei usturoi pisat bine, 2-3 linguri de smantana .
Mode de preparare:
1. Se prajeste cotletul dupa ce l-am batut bine pe ambele parti si l-am marinat in verdeturile dorite sau daca doriti dupa reteta care este pusa aici pe blog, si apoi dupa aceea se pune capacul si 2-3 cani de apa fierbinte ca sa se patrunda bine. Important sa puneti apa fierbinte , nu rece , pentru a se fragezi mai usor si a nu creste timpul de coacere.
2.Se da deoparte si in acelasi ulei se pun pastaile taiate cu mana si se calesc putin inabusit cam 20 minute , cu capac si apa fierbinte si sare si piper. Uleiul de la cotlet va imbiba fasolea cu un gust mai placut.
3. Se adauga la sfarsit, cand sunt aproape gata pastaile, usturoiul zdrobit, se amesteca si se mai lasa inca 10 minute ca sa se inmoaie si aroma sa si-o imprastie in tigaie.
Se monteaza pe farfurie: pastaile cu putin sos, friptura pusa peste pastai si o lingura de smantana, apoi se presara cu verdeata totul.
4. Se serveste calda cu paine proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu