joi, 5 decembrie 2013

Ananas cu mascarpone




Am ornat cu umbrelute, se pot pune stelute, sirop de capsuni sau altele pentru aspect





Faza intermediara, fara capac




Ingrediente: un ananas curatat taiat felii subtiri, in numar egal cu felii nu prea groase, la fiecare portie se socoteste o felie groasa si una subtire, o cutie de mascarpone, cateva boabe de struguri,  2-3 linguri frisca sau apa de flori, 2-3 lingurite de branza dulce scursa, daca se vrea mai dulce se pune o lingurita de zahar brun, o jumatate de lamaie, se stropeste cu lamaia, cateva bucati de scortisoara, o lingurita de unt . 

Mod de preparare: 
1. Se pun feliile de ananas taiate in farfuria de servire. 
2. Se face crema din mascarpone amestecand-o cu frisca sau apa de flori si branza dulce, zaharul brun si se pune pe fiecare felie cate 1-2 lingurite de crema. Se prajeste felia subtire de ananas in unt pina se rumeneste si se raceste. Trebuie sa fie rumena pe margini si uscata 
3. Se distribuie 4 boabe de struguri peste primul strat de crema , apoi se pune cea de-a doua felie, rumenita, cea subtire si se orneaza cu bucatele de scortisoara sau altceva ce aveti la indemana, o aroma  dulce dupa gust.
4. Se da la frigider si se serveste rece.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line