vineri, 27 aprilie 2018

Paella cu scoici si alte dichisuri din mare





Am folosit ingrediente congelate cu scoici proaspete pasteurizate: 500 gr de scoici, un pachet de creveti congelati fierti in prealabil, cateva bucati de peste slab , taiat in cuburi, orez cu bob rotund pentru fiecare persoana o cana de cafea, o lingurita de turmeric, la fel sare, piper, o frunza de dafin , 100 ml ulei de masline, o lingura de unt, o ceapa alba tocata, supa de pui cam 500-600 ml, depinde de tipul orezului, o rosie taiata in patru si un ardei rosu taiat in opt sau in bucati mari, 1 lingura de bulion, cateva felii de lamaie, patrunjel tocat la final .




Cum se face: Se pune intr-o tigaie mare uleiul de masline, untul si se prajeste ceapa un pic, apoi se adauga orezul cu mirodeniile, sarea, piperul si turmericul, se calesc putin. Se toarna apoi supa de pui, ardeiul taiat, rosia, bulionul, dafinul si se amesteca totul bine. Se are grija ca lichidul sa fie deasupra orezului cu 2-3 degete doar pentru ca nu vrem un orez moale, trci, ci unul al dente. Se acopera cu un capac si se lasa un sfert de ora, timp in care orezul a absorbit zeama si este numai bun.
Celelalte scofeturi, adica scoicile, crevetii si peste sunt deja facute, curatate si puse deoparte in prealabil. 
Dupa 15 min se adauga scoicile aranjate frumos pe margione, crevetii in mijloc, peste pe unde mai este loc si apoi se mai adauga o canita mica de supa si mai stropeste cu o lingura de ulei de masline. Se acopera inca 5 minute ca totul sa se patrunda. Cand se serveste se presara patrunjel tocat deasupra. 

Magazine on line