Ingrediente: 1 1/2 cani de faina de malai, 2 bucati de cas sau branza telemea, 100 g de unt gras, 100 ml lapte si 2 cani de apa , un strop de sare, smantana pentru servit, facultativ.
Mod de preparare:
1. Se pune la foc laptele cu o doua cani de apa si untul. Cand s-au infierbantat bine se pune branza rupta bucati si faina de malai. Se amesteca toate bine. Daca branza nu este suficient de sarata se mai pune un strop de sare si se amesteca bine totul.
2. Se acopera si se lasa la foc mic sa se coaca. Daca este necesar se adauga apa sau lapte, lichidul difera in functie de cat este de grosier malaiul si absoarbe apa in mod diferit, asa ca vom adauga cat este necesar ca sa se faca malaiul. Se lasa la racit, 1-2 ore, deoparte. Se rastoarna sau se scoate din oala bucati rupte, asa cum se face la tara sau se facea demult. Bunica mea facea o oala plina si cand venea de la camp manca budinca asta rece cu branza, unt, lapte si niste smantana care se poate pune deasupra la servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu