Ingrediente:
Ou - 3 mari sau 4 mici
Zahar - 4 linguri mari
Lapte - 300 ml
unt - 75 gr
faina - 75 gr
praf de copt - 1 plic
sare - un vf de lingurita
zahar pudra - 50-100 gr
prune bine coapte jumatati, fara samburi - 600 gr
scortisoara - 1/2 lingurita
vanilie - un baton mare
Mod de preparare:
1.Se amesteca cu telul ouale cu laptele si praful de sare pina se omogenizeaza , se adauga miezul batonului de vanilie, se anmesteca usor , apoi se adauga faina cite o lingura pe rand.
2.Se adauga praful de copt si scortisoara (facultativ) si se pune deoparte. Jumatatile de prune se pun pe fundul tavii captusite cu hartie de copt si se incearca sa ase acopere toata suprafata tavii, fara goluri libere, eventual se rup fructele ca sa se completeze golurile.
3.Se toarna compozitia peste prune si se adauga bucatelele de unt deasupra introducand tava in cuptorul preincalzit la 180-190 grade. 4.Se lasa 15 minute la foc iute, apoi in functie de cuptor, se lasa sa se coaca si sa se rumeneasca usor la un foc mai moderat. Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Secretele bucatarului:
se lasa sa se raceasca prajitura in cuptor, zaharul pudra se presara cand este complet rece, altfel se va topi , iar , daca se doreste se poate amesteca cu putina scortisoara zaharul pudra si se va presara la final peste prajitura, dandu-i o aroma si un miros deosebit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu