miercuri, 11 decembrie 2013

Tarta cu capsuni




Ingrediente: pentru blat
Oua - 2 bucati

Zahar - 100 gr
Lapte - 5 linguri
faina - 125 gr
unt - 100 gr
praf de copt - 1 bucata
zahar vanilat - 1 bucata
esenta - 1 sticluta 
pentru crema: 
2 budinci praf sau crema de vanilie facuta din 500 ml lapte, 200 gr de zahar, 4 oua si 2-3 linguri de amidon fierte impreuna cu esenta de vanilie.
pentru decor: 
Fructe: capsuni taiate in doua, ananas felii subtiri, prune, orice va trece prin cap
jeleu de fructe rosu ( facultativ) - 100-200 ml
Mod de preparare:
1.Se amesteca ouale intregi cu zaharul, se adauga untul topit putin la microunde, praful de copt, sarea, aromele, laptele si faina. Se amesteca foarte bine toate ingredientele. 
2.Se intinde in forma de tarta si pe peretii tavii se ridica ca sa tina si crema si se coace in forma de tarta unsa cu ulei sau acoperita cu folie de copt la 175 grade pana se coace si nu este prea coapta, cca 20 min, depinde de cuptor. Se va coace complet dupa ce vom pune crema . 
3.Intre timp facem budinca de vanilie : 2 plicuri de budinca cu indicatiile de pe pachet, rezultand  o budinca bine legata si ferma sau o facem dupa reteta clasica din 500 ml lapte, 200 gr de zahar si 3-4 oua si 2-3 linguri de faina sau amidon, astfel: amestecam ouale cu zaharul si esenta si le frecam bine Se adauga amidonul diluat cu cateva linguri de lapte si atunci cand restul de lapte se pune la fiert, se adauga amestecul cu oua si se amesteca incontinuu 5-6 minute pina se ingroasa bine. Se da deoparte. Dupa ce tarta s-a facut nitel punem peste ea budinca si o distribuim uniform peste toata suprafata ei. Se mai tine 10 minute in cuptor.
4.Peste tarta scoasa si racita  10 minute se pun fructele taiate felii sau intregi, dupa preferinta si se ung cu jeleul de fructe, daca se doreste. Nu puneti fructele peste tarta calda pentru ca fructele vor lasa zeama si nu va fi frumos aspectul.
5. Se serveste rece , dupa ce a stat in frigider cateva ore.
Secretele bucatarului:
capsunile/ fructele trebuie sa fie bine coapte si dulci, se taie in 2 sau felii , se ung cu jeleu de capsuni pentru luciu si aspect.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line