vineri, 27 decembrie 2013

Plachie de stiuca



Ingrediente: 2 stiuci mici curatate si fara cap, 1 ardei rosu gras, 2 ardei verzi, 2-3 morcovi, o telina, sare, piper, dafin, piper boabe, un pahar de otet diluat cu apa, 1 rosie, 4-5 cepe taiate mic, mujdei de usturoi, mamaliga si 1 ardei iute, 200 ml sos de  rosii, ulei de masline.

Mod de preparare: 
1. Se calesc 2 cepe din cele 4 in ulei pina se rumenesc bine, se pun in oala, cratita in care dorim sa gatim pe fundul ei impreuna cu celelalte 2 cepe taiate mic , se pune stiuca crestata pe ambele parti si se adauga celelelate legume peste ea, legume tocate cuburi sau fideluta, maruntite la cutit sau blender mai mic, cum doriti sa fie aspectul final , se adauga sarea, piperul si mirodeniile , la sfarsit se adauga sosul de rosii , otetul , apa si 2-3 linguri ulei masline, atat cat sa le acopere complet. Aceasta este ordinea de aranjare in tava , pe pat de ceapa se aseaza toate si se sfarseste cu sosul de rosii si uleiul de masline.
2. Se da la foc mediu 20 minute si se lasa sa scada sosul. Se micsoreaza focul si se lasa sa mai stea inca 10 minute, daca nu este scazut sosul , sa se patrunda si daca este necesar sa se ridice uleiul deasupra , dar fiti atenti sa nu se arda. 
3. Se lasa la racit si se serveste cu mujdei de usturoi facut cu zeama de lamaie si mamaliga calda.
Este buna atat calda cat si rece. 



 Inainte de a fi data la foc, in tava




In faza finala cand se serveste la masa.

Magazine on line