Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 30-50 ml lapte, 7 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, esenta de vanilie, rom , un praf de sare, ulei - 30 ml, 200 ml de frisca, 500 gr de smnatana de gatit, 4-5 banane, 4-5 linguri de zahar pudra, 1-2 plicuri de intaritor de frisca, 100 gr ciocolata chipsuri, 1 vanilie.
Mod de preparare:
1.Blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul si laptele bine pina devi cremoase. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana s-a diluat complet si s-au dublat ca volum.
2. Se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si se adauga peste albusuri, se pun si galbenusurile si se omogenizeaza usor cu o lingura , de sus in jos. Se unge o forma de tort cu ulei, se tapeteaza fundul cu faina si se toarna compozitia pentru blat care se coace 35-40 minute la foc mic.
3. Crema: se amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra,pastaia de vanilie si se mixeaza la viteza mica 3 minute, apoi se adauga intaritorul pentru frisca si se mareste viteza de mixare. Se obtine o consistenta ferma si se incorporeaza ciocolata tocata/ chipsuri de ciocolata si se da totul la rece.
4. Se scoate blatul de la cuptor si se raceste, se scobeste in blat in interior si se lasa numai coaja exterioara, cu atentie sa nu se rupa coaja in care se vor aseza bananele fie intregi, fie feliate. Se pune crema peste banane, acoperindu-se totul ,iar peste crema se pune miezul de blat faramitat. Se preseaza usor cu mana, se da la rece pentru cateva ore. Se serveste rece. Se poate folosi si o budinca in loc de crema indicata, iar in loc de ciocolata/chipsuri de ciocolata se pot pune nuci, alune, fructe uscate, etc, dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu