Ingrediente: 3-4 lamai mari curatate si frecate bine pe coaja, boabe piper negru si rosu, foi de dafin , sare de muraturi , apa, ulei de masline, boabe de coriandru.
Mod de preparare:
1. Se despica lamaile in 4 , dar nu pina la capat, unde se lasa unite si se baga in taietura sarea de muraturi din abundenta, se indeasa bine in despicatura , se inchid adica se aduna capetele taiate si se preseaza bine. Se pun in borcan unele peste altele , indesandu-le pina se umple borcanul.
2. Se adauga piperul boabe, cate 10 boabe din fiecare la un borcan de 800 ml si 2-3 foi de dafin, cateva boabe de coriandru, apoi se completeaza cu apa pina la capac, se adauga un strat de ulei de masline. Se asteapta 30 minute, daca vor fi bule de aer vor iesi si se completeaza cu ulei de masline.
3. Se inchid ermetic borcanele si se lasa la macerat 3 saptamani cand vor fi bune de mancat. Se serveste la falafil sau fripturi ca garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu