joi, 26 decembrie 2013

Anghinare umpluta

Anghinarea, cum este cumparata si dupa taierea varfurilor frunzelor si a mijlocului

Ingrediente: cate o anghinare de persoana, orez cu carne si ceapa, umplutura aromata cu mirodenii dupa plac, sare , piper, pasta de tomate, zeama de lamaie. 

Mod de preparare: 
1. Se spala si se curata anghinarea astfel: se taie varfurile frunzelor cu foarfeca pentru ca sunt ascutite si mijlocul se scobeste de fruzele tepoase, se face un loc pentru umplutura.
2. Se prajeste ceapa cu carne, se adauga orezul si se adauga sarea, piperul si mirodeniile dupa gust.
3. Se lasa sa se raceasca umplutura si se pune intre frunzele mai mari cat si in interiorul florii de anghinare.
4. Se pun in oala dupa ce le-am umplut si se aseaza una langa alta, in picioare ca orezul sa stea in interiorul ei.
5. Se face un sos din pasta de rosii, sare, piper si apa cu zeama de lamaie si se toarna peste anghinari.
6. Se pune peste anghinari o farfurie ca la fiert sa stea nemiscate si in locul fixat, se fierb la foc mediu 20-30 minute pina se inmoaie, dar nu mai mult ca frunzele sa stea impreuna si sa nu se rupa.
7. Se pun in farfurie si se servesc cu smanatana. Se mananca continutul de orez si baza frunzelor  , partea care este deosebit de gustoasa si moale . In interiorul florii, sub un capac de puf este inima anghinarii care se foloseste in alte bucatarii la mancarica sau garnitura.



Anghinarea curatata 



Anghinarea umpluta cu orez 


Anghinarea gata de servit cu sos de rosii.

Magazine on line