Ingredientele pregatite pentru sos, fara cele iuti, pe care le folosesc rar
Mod de preparare:
1. Se pune uleiul de masline in tigaie si se incinge , se prajeste ceapa tocata si untul si se caleste 1 minut, se da focul mic , apoi se pune ghimbirul pudra si usturoiul pisat bine ( ca o crema), pudra de garam masala, chili, chimenul si se prajesc usor sa iasa mirosul deosebit de delicios, apoi se pune zeama de lamaie, iaurtul si pasta de tomate , apa, frunza de dafin si se amesteca bine de tot la foc mic ca sa dea un clocot .
2. Se lasa la foc mic 10 minute si se adauga spre sfarsitul timpului de fierbere amidonul dizolvat in putina apa si se da un clocot . Se adauga schinduf - ul si se mai lasa inca 2 minute ca sa se amestece aromele.
3.Se da deoparte si se foloseste pentru diferite feluri de mancare:
cu naut: se pune nautul fiert in sos si se mai da un clocot - daca doriti sa aveti un pic de iuteala se adauga ardeiul iute tocat foarte mic sau zdrobit si facut pasta.
cu peste sau carne: se adauga carnea sau pestele in sos si se serveste cu paine calda , ca sa adaptam reteta la mediul romanesc.
Iar daca dorim sa folosim orez la sos se poate consuma de catre vegetarieni , orezul fiind simplu, fiert cu apa doar, dar este necesar sa folosim orez basmati.
cu orice alta leguma : se adauga sosul peste leguma dorita, fiarta in prealabil, se da un clocot si se serveste.
Aici este sosul in tigaie , dupa ce a scazut si s-a ingrosat frumos
Cu peste si pastai
Cu naut si boabe de porumb
Sosul, de aceasta data picant, cu orez basmati, am adaugat chilli , de aceea si culoarea s-a schimbat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu